۲۰- يک تجربه !!!

درود بر تمام دوستان عزيز، 05.gif

اين دفعه می‌خواهم يکی از تجربيات جالب خودم را برايتان تعريف کنم 33.gif:

مقدمتاْ بايد عرض کنم که، بنا به قانون سوم ترموديناميک ( قانون انتروپی Entropy Law ):

22.gif هيچگاه گرما از دمای پايين به دمای بالا منتقل نمی‌شود.22.gif

به زبان ساده:                               03.gif« عملاْ هيچگاه کاسه داغ‌تر از آش نمی‌شود! »03.gif

و اما تجربهء من، من در اين مورد يک استثناء مشاهده کرده‌ام 33.gif:

برای اينکه چای را به‌صورت داغ ننوشم، در گذشته با دست استکان را لمس می‌کردم و اگر دستم را نمی‌سوزاند چای را می‌خوردم32.gifاما اولين جرعه را که می‌خوردم، چای چنان مزهء26.gifآب حوض26.gifمی‌داد که متوجه می‌شدم لااقل ۵ دقيقه بوده که چای سرد شده بوده!

پس از چند بار تجربه06.gif، به اين نتيجه رسيدم که ديگر به دستم اطمينان نداشته باشم. 20.gif

... تا اينکه چند وقت پيش، هنگام چای خوردن با استادم29.gifديدم ايشان برای تعيين ميزان داغ بودن چای، هر چند لحظه يکبار با دست استکان را لمس می‌کند (مانند من در گذشته)، و باعث شد که اين تجربه‌ام را برای ايشان بيان کنم و با تعجب11.gifگفتم که هنوز نتوانستم برای آن يک توجيه علمی بيابم.

ايشان در جواب گفت: امکان ندارد که استکان از چای داغ‌تر باشد، چون در اين صورت قانون سوم ترموديناميک نقض می‌شود.

و افزود:          33.gifعلت اين تناقض در آن است که حسگر (Sensor) نوک انگشت از حسگر زبان ضعيف‌تر است. 33.gif

و اينجا بود که يک بار ديگر به علم سرشار اين استاد بزرگوار29.gif پی‌بردم. 35.gif

لازم به ذکر است که اينجانب دانشجوی ترم آخر فوق‌ليسانس مهندسی کنترل فرآيندها می‌باشم. (قابل توجه دوست عزيزی که از ميزان تحصيلاتم پرسيده بود)

از اينکه وقت گرانقدرتان را صرف اين مطلب کم‌ارزش کرديد، ممنونم. 09.gif

مطالب بسيار جالب و واقعاْ ارزنده‌ای آماده کرده‌ام که فقط تايپ و تنطيم آن باقی مانده است.

لطفاْ باز هم با تشريف‌فرمايی خود، اين وبلاگ خرابه را منور بفرماييد. باتشکر، 13.gif

بدرود. 23.gif

/ 11 نظر / 13 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بارون بهار

دوووووووووووووووم!!! سلام// آپديت کردم خوشحال ميشم سر بزنيد منتظر نظرتون هستم . سبز باشيد وبهاري

گروه عشق يعنی...

با سلام و خسته نباشيد خدمت شما هموطن گرامی؛ در صورت تمايل به عشق يعنی... سری زده و در بحث تازه پيرامون انديشهء هيدگر (نويسندهء آلمانی) پيرامون انسان و ماهيت آن ؛ شرکت نماييد .

nazanin

سلام آقا سعيد آفرين تجربه جالب و خوبی بود منتظر بقيه اشم هستم به من هم سر بزن...

بچه بدي نيستم

من يک روش با حال تر برای سنجش گرمای چای سراغ دارم. اونم اينه که به جای حس کردن دسته استکان انگشت می کنم تو خود چايی. امتحان کن. خيلی باحاله.

آناهيتا

پس آقا سعيد شما کی به روز می‌کنيد؟ يعنی اين‌قدر سرتون شلوغه!ضمناْ آناهيتا يعنی....تا بهم سر نزنيد چيزی نمی‌گم.موفق باشيد.

دامون

سلام رفيق . واقعا با مطلبت حال کردم . سر بزن . سی يو

سعيد

سلام به سعيد عزيزم .....بابا کم پيدايی ....اما حسگر قلبمون در مقابل مهر تو خيلی خيلی قويه ... با اين که سری نمی زنی احساس ميکنه که فراموشش نکردی.... ارادتمند

حسين

سلام آقاي مهندس ضمن ابراز سلام اينجانب به استاد عزيزتون بفرماييد كه دليل اين قضيه اختلاف قدرت حسگري انگشت و زبان نيست(‌ضعف قدرت حس يعني عدم حساسيت به عامل خارجي كه تو اين مسئله گرما مي‌باشد بنابراين انگشت بايد گرما را كمتر حس كنه نه بيشتر) بلكه علتش واقعا اينه كه دسته استكان گرمتر است و اين ناقض قانون دوم (نه سوم) ترمو نيست در واقع اول چايي داغتر بوده بعد استكان با آن همدما شده و كم كم به دليل اتلاف گرما هر دو رو به سردي مي گذارند اما چون شيشه رسانايش كمتره ديرتر سرد ميشه. براي اطمينان مي‌توني استكان را به زبون هم لمس كني